Maatschappelijk betrokken

Als koor vinden we het belangrijk midden in de samenleving te staan.

We nemen regelmatig deel aan regionale evenementen en festivals. Zo hebben we medewerking verleend aan de opening van het museum Naturalis, zie hier voor een sfeerimpressie. Eerder zongen we bij gelegenheid van het Leidse Amateurkunstfestival, het Rapenburgconcert, De Museumdagen, en sinds enkele jaren zijn we te vinden op een van de Leidse podia tijdens de Open Monumentendagen in september. 

In juni 2024 verzorgde een afvaardiging van het koor muzikale ondersteuning bij de voorstelling Requiem van Collectief Ludvik in het kader van Leiden Schemerstad.

Ook zijn we bereikbaar voor kleinere uitvoeringen in het kader van zingen voor ouderen.
We waren bijvoorbeeld te gast in Rosenburgh, Rijn en Vliet, Hofwijck (Oegstgeest),
Rustoord Lisse (Lisse) en Klooster Oud Bijdorp (Voorschoten).

In december 2011 organiseerden we in het kader van Serious Request een zang-instuif op de Beestenmarkt, en haalden daarmee ruim 24.000 euro op voor het goede doel.
Hier vindt u enkele foto’s van dit evenement.

In voorbereiding op de Leidse Scratchdagen organiseert ons koor sinds enkele jaren een korte stoomcursus voor koorleden en externe zangers. Zij worden uitgenodigd om, onder leiding van onze dirigent, alvast de lastige noten in te studeren van het zondag-programma van de Scratch van dat jaar.

Scroll naar boven