Komende concerten

Optreden Open Monumentendag - 15 september 2024

Op 15 september zal Toonkunstkoor Leiden een optreden verzorgen tijdens Open Monumentendag. Wij zullen een selectie ten gehore brengen van ons eerdere Franse concert aangevuld door een nieuw werk van Debussy, Nuit d’étoiles. Nadere informatie over tijd en locatie volgen spoedig via deze site.

Concert Passing of the Year - 1 februari 2025

Het nieuwe jaar is nog maar net begonnen als Toonkunstkoor Leiden (TKKL) weer van zich zal doen spreken op 1 februari 2025. Dit keer voor
het eerst onder leiding van zijn nieuwe dirigent Rens Tienstra. Rens laat zich meteen van zijn meest veelzijdige kant zien: het eerste stuk van het programma,
eigenlijk geschreven voor (mezzo)sopraan en piano, is door hem bewerkt voor meerstemmig koor. Meteen al een wereldpremière in deze vorm dus!

Tijdens de avond van 1 februari zal het koor een programma ten gehore brengen rond het verstrijken van de uren van de dag en de maanden van het jaar, voor koor en piano. Het koor zal afgewisseld worden door de Leidse stadsdichter Zoë van de Kerkhof die speciaal voor deze gelegenheid een aantal gedichten zal maken, waarbij zij zich laat inspireren door de uit te voeren stukken, het koor en het verstrijken van het (Leidse) jaar. Wij kijken zeer uit naar deze bijzondere samenwerking die nogmaals laat zien dat TKKL steeds op zoek gaat naar nieuwe vormen van samenwerkingen en kunst- en cultuurbelevenis.

Startend bij herinneringen bij het dovende vuur in Vaughan Williams’ intieme lied
Tired wordt het jaar bezongen in Dove’s The Passing of the Year: een enerverende cyclus van 7 delen vol opzwepende ritmes en poëtische samenklanken. Met het bereiken van de herfst wordt teruggegrepen op Im Herbst van Brahms en daarna de toepasselijk weemoedige klanken van twee van de vier stukken uit Quartette voor piano en koor van dezelfde componist: Abendlied en Oh schöne Nacht! Het stervende jaar wordt bezongen in Dove’s Ring out, wild bells!, voordat we opgaan naar de onbekende gronden van het nieuwe jaar met Vaughan Williams’ epische Towards the Unknown Region.

Het koor zal op de piano begeleid worden door de ongeëvenaarde Vivienne ChuLiao, tot juli 2024 ook repetitor van het Toonkunstkoor Leiden.

Deze reis langs de seizoenen van het jaar en de diverse componisten en teksten zal plaatsvinden in de intieme sfeer van de ronde Marekerk in Leiden.

Scroll naar boven